Contrarian

En blogg om ekonomi.

Aktier

SBB tar ledningen i den snabba ökningen i fastighetsmarknaden

SBB tar ledningen i den snabba ökningen av fastighetsmarknaden, med en ökning på 16 procent, rapporterar finansnytt.se. Under torsdagen var det en kraftig ökning av fastighetsaktierna, som fortsätter att stiga tack vare minskande marknadsräntor. Sedan oktober har sektorn ökat med över 40 procent. Men Handelsbankens fastighetsanalytiker Johan Edberg varnar för att priserna kan vara överdrivna.

Ilija Batljans SBB, ett fastighetsbolag som tidigare haft motgångar, är nu i spetsen för den starkt stigande trenden inom fastighetssektorn just denna torsdag. Aktien ökar med 16 procent medan sektorindexet stiger med 7,5 procent. Sedan oktober har sektorn rusat fram med hela 43 procent.

Handelsbanken och analytikern Johan Edberg sänkte nyligen sina rekommendationer för flera fastighetsbolag under veckan. Detta rapporterades av Dagens industri. Edberg påpekade att den snabba ökningen i fastighetspriserna har förändrat värderingen för många bolag, vilket gjorde att deras tidigare köprekommendationer inte längre höll.